Sunday, June 16, 2013

Tapani Kuningas

Aikoinaan kun tietolähteeni oli pienen paikkakunnan pieni, mutta viihtyisä, kirjasto materiaalia paranormaalista oli hyvin niukasti tarjolla. Pikkupoikana myös kielitaidossani oli parantamisen varaa, joten olin suomennettujen kirjojen ja muutaman suomalaisen kirjoittajan tekstien varassa. Ufot olivat aihe, joka kiinnosti minua silloin ja luin Dänikeni, kuten kaikki muutkin siihen aikaan aiheesta kiinnostuneet. Eräs mielenkiintoisia ufo-juttuja julkaissut henkilö oli Tapani Kuningas (jonka arvelen edelleen täysin perusteetta olevan taiteilijanimi, suomennettu Stephen King, jonka esikoisromaani Carrie julkaistiin 1973, eli hyvin samoihin aikoihin kun kotoinen Tapsa aloitteli omaa kirjoittajan uraansa). Ufo-tapaukset Kuninkaan kirjoissa olivat sitä mitä ne ovat kaikissa muissakin kirjoissa: kiistanalaisia ja kansantarinoiden kaltaisia. Siitä huolimatta luin kaikki hänen kirjansa jotka kirjastossamme oli. Kiinnostukseni hypnoosiin, noituuteen, pakanuskontoihin ja vaikka mihin oli sen verran suurta, että äitini vitsaili poikansa lukevan pelkkiä madonlukuja.

Jostain syystä juuri tänään aloin taas kaivella aikani kuluksi mitä tahansa ufo-aineistoa mitä netillä olisi tarjota. Harmillisen paljon siitä löytää luonnollisen selityksen väärin tai puutteellisin tiedoin tulkituista havainnoista. Osa tapauksista on aidosti selittämättömiä, mikä valitettavasti tarkoittaa myös sitä etteivät ne todista myöskään maapallon ulkopuolisesta älyllisestä elämästä. Tapani Kuninkaan kirjoittama artikkeli nousi esiin jälleen. Minulle oli uutta tietoa se, että Tapani Kuningas on kuollut. Harmi etten koskaan ehtinyt ottaa häneen yhteyttä, nyt se vaatisi jo meedion kykyjä, joita minulle ei ole suotu. Ufo-juttuja mielenkiintoisempia ovat jutut kansanparantajista ja selvännäkijöistä, joita hän ilmeisesti tunsi koko joukon. Suomessakin nämä ufo-asiat kun tuntuvat liittyvän vahvasti ihmisten kaipuuseen tutkia hengentieteen piiriin kuuluvia ilmiöitä. SETI on yksi asia, mutta tieteellisesti suuntautuneiden ihmisten lisäksi on ihmisiä, joille avaruuden muukalaiset ovat jonkinlaisen uuden ajan henkisen tien suunnannäyttäjiä.

Blogikirjoituksen lopettaminen on aina hankalaa, varsinkin sellaisen blogikirjoituksen, jonka keskeinen viesti on että olen melko huonosti perillä siitä mitä tapahtuu tämänkin kiinnostuksenkohteeni saralla. Puolustuksekseni sanon, että olen luonteeltani hiukan erakko, enkä juurikaan piittaa siitä mitä muut ihmiset tekevät tai ovat tekemättä. Kirjailijan kirjojen pariin voi aina palata, joten tavallaan jokainen niistä ihmisistä, joka on joskus jotain kirjoittanut on minun silmissäni edelleen elossa.

No comments: